четвъртък, 4 януари 2018 г.

Момичетата са създадени да се усмихват

Момичетата са създадени да се усмихват.

Мъжете свалят шапките си само ако са успели да свалят усмихващите се момичета. Остават само по брада. Убодени, момичетата се усмихват на болката. Тогава мъжете също си позволяват да се усмихнат без да знаят, че рано или късно момичетата взимат ножиците и започват да се смеят.

Коледа за мъжете е в усмивките на момичетата. Те ги крадат и закачат на елхата, която не развалят цяла година. 32 броя зъби трупат прах. Мъжете, поради липса на креативност, на следващата Коледа подаряват на момичетата Lacalut. От белота блести само празнотата, останала на мястото на усмивката.

Очите на панелния блок светят вечер. Да, но ако поне в два апартамента живеят усмихнати момичета. Ако има само едно такова момиче, блокът намига лукаво на минувачите. „Do not disturb” са си казали онези момичета, усмихнали се в съня си.

Ватманът, който по принцип не спира на пешеходна пътека, прави изключение от правилото за усмихнатото момиче, което не заслужава да умре на релсите. Той я благославя с думите „мамка му, колко си хубава”.

Супермаркетът е пълен с пораснали момичета. Повечето от тях не се усмихват, защото знаят, че скоро ще повръщат вечерята, която са сготвили. Мъжете, които по същото време са в супермаркета, не ги и поглеждат. В техните домове ще се повръщат само усмивки.

Телевизията пуска камерите, за да заснеме усмихнатите момичета. По време на излъчването рейтингите скачат. Мъжете правят един куп грешки при отчитането на данните, защото мечтите и гащите им са се препълнили с усмивки.

Първо действие. Втора сцена. Монолог на усмихнатото момиче. „Великите пиеси, негодни са за мен. Защото там момичетата превръщат се в жени, а после в дойки, майки и свекърви. Понякога кралици. А често и вдовици. И през целия живот едва са се усмихнали”.

Зрителят. Мъж от втори ред. Място 19. „Това е най-хубавата пиеса, която съм гледал.“

Момичетата често са съпътствани от пудели, а непременно и от гребен, за да сресват, ако се налага, човешките и кучешки къдрици. Мъжете носят по един резервен, защото всичко може да се случи – момичето да счупи, изгуби или случайно да изхвърли с боклука гребена (последното е малко вероятно). И тогава кой ще вчеше къдравата й усмивка.

Момичетата са създадени да се усмихват. Но с душа, а не с обвивка.


Няма коментари:

Публикуване на коментар